Ree "Capreolus capreolus"

Voor veel mensen is "een ree zien" een belangrijke natuur beleving.
Een ree kun je vaak ontmoeten in het heidegebied.
In de schemering zijn ze het beste te vinden en dan vooral langs de bosranden.
Vaak op de zelfde plaatsen want een ree gaat graag over de zelfde wissels.
Vaak merk je ze pas op als ze hun lichte achterkant naar je toe keren.
Overdag houden ze zich wat schuil, maar ze zijn niet zeer schuw.
Ze eten jonge scheuten van struiken, gras en vooral bramen.
Eind mei beginnen de bokken aan territorium vorming.
De draagtijd is 9.5 maanden.
De kalfjes worden verstopt in de begroeing.

Van een hek heeft een ree geen last, hij springt er met gemak overheen.
Een loslopende jagende hond is een bedreiging.
Sinds de heidegebieden in verband met begrazing zijn afgerasterd
is het ree duidelijk meer zichtbaar aanwezig.